Furever Hunting Preparátor

Furever-Hunting logó

Filmes közreműködés

A Furever by Csányi Kft. – Magyarországon egyedülálló módon – egy speciális raktárkészlettel rendelkezik, ahonnan lehetőség van a filmkészítéshez szükséges kellékeket, kosztümöket, illetve díszeket kiválasztani és akár el is készítettni. 

Tudjuk, hogy egy filmkészítés során minden ötletnek meg kell valósulnia, minél rövidebb határidővel. Ezért legyen szó bármilyen alapanyagról, stílusról, kreatív gondolatról, mi a legelképzelhetetlenebb álmokat is valóra váltjuk, nálunk nincs lehetetlen! 

Számunkra rendkívül fontos, hogy a hagyományok megőrzésével és kellő divatismerettel készüljenek el a minél korhűbb jelemzeink. Tapasztalt szakembereinknél a gyártás folyamán fontos szerepet kap a több száz éves tradíció is, a Furever by Csányi közel 30 éve foglalkozik a szőrmével.

Kellékek és dekoráció

Raktárunkban különböző állati bőrökből, szőrökből, preparátumokból, csontokból, tollakból álló óriási készlet között lehet választani, amelyek között szakembereink segítségével a helyszínen lehet választani vagy akár a helyben található preparátor műhelyben, és varrodában el is készíttetni.

Kosztümkészítés

Elkészítünk továbbá speciális igények szerint kosztümöket, kalapokat, kesztyűket, kellékalapanyagokat, berendezési kellékeket, sátrakat is. Többféle minőségi anyaggal dolgozunk, kezdve a szőrmétől, a bőrön át, egészen a lenig.

Tisztítás és javítás

A Furever a gyártás, a beszerzés és a bérbeadás mellett még a kellékek és a kosztümök teljes körű tisztításával is állunk a filmgyártással foglalkozó partnereink rendelkezésére

Festés és öregítés

Közel 50 év tapasztalatával a hátunk mögött, a szőrme kezelésében minden folyamatot vállalunk, a szőrme festése és az öregítése, díszletkészítés, díszletépítés, sőt a gépek bérbeadása is a szolgáltatásaink közé tartozik. 

További szolgáltatások

  • Bőr öregítés készítése
  • Korhű ruhák, palástok díszítése valódi szőrmével
  • Szőrme alapanyagok szállítása a jelmezekhez
  • Bérelhető géppark
  • Kellékekhez zsákmányállatok szállítása
  • Díszletberendezés
  • Sátorkészítés
  • Jelmezek kivitelezése, varrási munka

Magyarországon egyedülálló módon rendelkezünk egy szövet raktárral, egy speciális raktárkészlettel, állati bőrökből, preparátumokból, csontokból, tollakból, amelyek között szakembereink segítségével válogatni lehet 1000 m2-es raktárunkban. Rendelkezünk bérelhető gépparkkal, de lehetőség van a helyben található preparátor műhelyben és varrodában is elkészíttetni a kívánt terméket vagy alapanyagot.

Amire büszkék vagyunk

Beszéljenek helyettünk azok a referenciamunkáink, amelyekre a legbüszkébbek vagyunk!

A sas

/The Eagle/

A megrendelőnek az volt az igénye, hogy fókabőr-hatású jelmezeket készítsünk. A Furever minden esetben szem előtt tartja az állatvédelmet, így ezek alapján történt a megvalósítás minden lépése is. A költséghatékonyságot is figyelembe véve, raktáron lévő szarvasbőr felhasználásával tökéletes fókabőr imitációt készítettünk. A szarvasbőrt bleachingeltük, majd nyírás után fókabőr mintával nyomtuk meg.

Szállítottunk a díszlethez díszbőröket és a katonák jelmezeihez szőrme, és bőr alapanyagokat. A XVII. századi katonák kabátjait és kesztyűit teljesen a kész állapotig bőrből kiviteleztük.

Borgiák

/The Borgias/

Ennél a filmnél számos általunk készített alapanyagot használtak fel, mint például pézsma, hörcsög, nyestkutya, nutria. Ezekből az alapanyagokból készítettünk a megrendelő számára prémdíszítéseket, gallérokat, és jelmezeket. Az alapanyaggyártás során mindig igyekszünk olyan termékeket előállítani, amelyek ellenállnak a forgatás során történő esetleges baleseteknek. A kifogástalan minőség a Furever egyik mozgatórugója. 

Fókabőrből készítettünk csizmát és kesztyűt, és sátrat a díszlet számára.

The Battle at the Gates of Vienna

A filmben a tisztek és a közkatonák kabátjait teljes egészében, valamint a tisztek és további szereplők öltözékeinek díszítéseit készítettük el részben vagy egészben. A történelmi filmeknél nagyon fontos, hogy minden részlet tükrözze az adott korra jellemző stílust. Ennél a filmnél korhű nemesi ruhák, palástok díszítését végeztük valódi szőrmével, amely szépen tükrözte a kor sajátosságait.

Az utolsó király

/The Last Kingdom/

A jelmezekhez szállítottunk szőrmealapanyagokat (szarvas, muflon, kecske, vaddisznó). Kellékekhez szállítottunk, zsákmányállatokat, mint például a szarvas és vaddisznó preparátum. Díszletberendezéshez szarvas agancsokat, csontokat, madártollakat, lókoponyát biztosítottunk.

Árnyék és csont

/Shadow and bone/

A díszlet két legnagyobb sátrát készítettük el a teljes kivitelezésig, a jelmezek kivitelezésében pedig a varrási munkákat végeztünk. A berendezéshez szállítottunk szőrmealapanyagokat, bőröket, csontokat, preparátumokat.Rp

A sátorkészítés olyan precíz és alapos munkát igényel, amely a Furever csapat számára nem jelent kihívást.

Bálna vadász

/The North Water/

Az eredetileg bálnabélből készült jelmezeket készítettünk el. A bálnabél helyett beszereztük a nyers marhabelet és kikészítés után ebből készítettük el a jelmezeket. Fókabőrből készítettünk csizmát és kesztyűt, és sátrat a díszlet számára. Szeretünk kreatív módon tervezni és gyártani, ezért sokszor találunk olyan alternatív megoldást, amely költséghatékony lehet.

Barbárok

/Barbarians/

A díszlet számára készítettünk katonai bőr sátrakat különböző méretekben és bőr oszlopot. Szállítottunk továbbá állati preparátumokat, csontokat, szőrmetakarókat. A díszlet és a dekoráció megtervezésében és kivitelezésében is állunk rendelkezésre, raktárkészletünknek köszönhetően rengeteg ötlettel tudjuk segíteni a munkát.

Herkules

/Hercules/

Bőrből és állati szőrméből készült ruhadarabok, mint például Herkules bőr ágyék kötője, szőrme és bőr kellékek, szőnyegek, ágyterítők, jelmezek, a lovak átvetője bőrből, vagy a katonák részére kesztyűk.

Készítettünk a produkció számára a lovakra bőr átvetőt, illetve a kosztümökhöz bőr kesztyűket, és íjász-átvetőket. Szállítottunk továbbá szőr, bőr és textil alapanyagot is a jelmezekhez.

Nox együttes

Vezető tervezőnk, Fekete Kriszta tervezte meg, és készítette el a mi alapanyagainkból a Nox zenekar fellépőruháját az Eurovíziós Dalfesztiválra.

Macskanő

Ruha, álarc

A vikingek felemelkedése

/Valhalla Rising/

Anyagok

Kincsem

Korabeli anyagok