Furever Hunting Preparátor

Furever-Hunting logó

Szakembereink – szűcseink és technikusaink – hasznosítva több tíz év tapasztalatát, a legnagyobb odafigyeléssel bármilyen szőrme és bőr kikészítését és feldolgozását lebonyolítják. Fő elvünk a kiváló minőség biztosítása a lehető legrövidebb határidővel. Szolgáltatásaink közé tartozik többek között a nemes szőrmék kikészítése (festés, nyírás), a szőrmefestés, a szőrmenyírás, az irhakészítés és a panofixkészítés. 

A természetes alapanyagok kikészítésének egyik kihagyhatatlan lépése az anyagbeavatás, amire mi is nagy hangsúlyt fektetünk az alapanyagelőállítás során. Egyrészt fontos művelet ez a tisztítás miatt, másrészt pedig ezzel érjük el azt, hogy a szálak megfelelően rendeződhessenek, így elérve azt, hogy az alapanyag felvegye azt a méretet, amely már később nem fog változni. 

Szőrmekikészítés

Egészen az őskorig nyúlik vissza a szőrmekikészítés története. A leginkább vadászó, gyűjtögető életmódot folytató ősember a szőrmét a hideg ellen ruházatnak, vadászatkor álcázásnak használta, de hasznos volt a barlang bélésére, illetve sátorépítéshez is. Eleinte az állatokról lehúzott bőrt alkalmazták, de hamar felfedezték, hogy a bőr rövid határidőn belül tönkremegy. Később rájöttek, ha a bőröket vízben kimossák, kövekkel lekapargatják, őrölt magvakkal, liszttel és állati zsiradékkal dörzsölik, akkor tartósabb lesz az anyag. 

Ahogy teltek az évszázadok, úgy derült fény egyre több technikára, és lettek egyre tartósabbak a bőrök többféle felhasználásra is. Az ipari forradalom, modern anyagok és gépek megjelenésével felgyorsult a bőrkikészítés folyamata, ezzel mennyiségi, illetve minőségi is javulást érve el a szőrmekikészítésben.    

A szőrme egy természetes anyag olyan páratlan tulajdonságokkal, amelyekkel egyetlen más szerves anyag sem rendelkezik (hő-és nedvességszabályozás, akusztikai befolyásolás, antisztatikus képesség, beltéri légtisztító képesség, szagsemlegesítés, UV-védelem). Ismerjük fel ezeket az előnyöket és használjuk ki a benne rejlő lehetőségeket! 

A műhelyünkben vállaljuk bárány, sakál, kecske, nyúl, borjú, dob, róka, marha, muflon, dámszarvas, nyest, racka, rénszarvas, szürkemarha, gímszarvas, vaddisznó, muflon, őz, borz és vaddisznó bőrének, modern technológiával való kikészítését.