Furever Hunting Preparátor

Furever-Hunting logó

Kikészítés

Szakembereink – szűcseink és technikusaink – hasznosítva több tíz év tapasztalatát, a legnagyobb odafigyeléssel bármilyen szőrme és bőr kikészítését és feldolgozását lebonyolítják. Fő elvünk a kiváló minőség biztosítása a lehető legrövidebb határidővel. Szolgáltatásaink közé tartozik többek között a nemes szőrmék kikészítése (festés, nyírás), a szőrmefestés, a szőrmenyírás, az irhakészítés és a panofixkészítés.

Szőrmekikészítés

Egészen az őskorig nyúlik vissza a szőrmekikészítés története. A leginkább vadászó, gyűjtögető életmódot folytató ősember a szőrmét a hideg ellen ruházatnak, vadászatkor álcázásnak használta, de hasznos volt a barlang bélésére, illetve sátorépítéshez is. Eleinte az állatokról lehúzott bőrt alkalmazták, de hamar felfedezték, hogy a bőr rövid határidőn belül tönkremegy. Később rájöttek, ha a bőröket vízben kimossák, kövekkel lekapargatják, őrölt magvakkal, liszttel és állati zsiradékkal dörzsölik, akkor tartósabb lesz az anyag. 

Ahogy teltek az évszázadok, úgy derült fény egyre több technikára, és lettek egyre tartósabbak a bőrök többféle felhasználásra is. Az ipari forradalom, modern anyagok és gépek megjelenésével felgyorsult a bőrkikészítés folyamata, ezzel mennyiségi, illetve minőségi is javulást érve el a szőrmekikészítésben.    

A szőrme egy természetes anyag olyan páratlan tulajdonságokkal, amelyekkel egyetlen más szerves anyag sem rendelkezik (hő-és nedvességszabályozás, akusztikai befolyásolás, antisztatikus képesség, beltéri légtisztító képesség, szagsemlegesítés, UV-védelem). Ismerjük fel ezeket az előnyöket és használjuk ki a benne rejlő lehetőségeket! 

A természetes anyagok és biztonságos mennyiségű kémiai anyag felhasználásával a kikészítés és festés segít évtizedekre megőrizni és ellenállóbbá tenni a szőrmét. Az egész folyamat során a lehető legtöbbször újrahasznosítjuk a vízhez és fűrészporhoz hasonló forrásaikat, ami segít a szennyezés csökkentésében és a környezeti hatásunk minimalizálásában. 

A műhelyünkben vállaljuk bárány, sakál, kecske, nyúl, borjú, dob, róka, marha, muflon, dámszarvas, nyest, racka, rénszarvas, szürkemarha, gímszarvas, vaddisznó, muflon, őz, borz és vaddisznó bőrének, modern technológiával való kikészítését.

Kikészítés

A magyar szőrme nemesítésének évszázadokra visszanyúló hagyományait követve a Furever by Csanyi Kft. közel 30 éve foglalkozik szőrmés bőrök kikészítésével. Üzemünk bármilyen szőrmét képes feldolgozni.

Festés

Színválasztékunkat folyamatosan frissítjük a divatirányzatoknak megfelelően. Mivel képesek vagyunk bármilyen szín előállítására, közösen készíthetünk exkluzív kollekciót ügyfeleink elképzelései és igényei szerint.  Ez a szolgáltatásunk minimum darabszámhoz kötött, további információkért lépjen velünk kapcsolatba.

Nyírás

Szolgáltatásaink közé tartozik továbbá a szőrmék nyírása is, amely során a szőrme egy teljesen új arcát mutatja meg. A végeredmény a divatipar számára rendkívül különleges késztermék, egy olyan selymes, bársonyos alapanyag, amely ruhának, bélésnek, home dizájn elemeknek, de akár még cipő bélésének is tökéletes.

Exkluzív technikák

A legmodernebb berendezések a személyzet képzettségével, tapasztalatával és szenvedélyével kombinálva garantálják az előállított termék hibátlan kiválóságát.

Szolgáltatásaink közé tartozik továbbá az egyedi bőrök kikészítése, a preparátorokkal és a cégekkel való együttműködés, illetve a bőrelőkészítés.

Videó lejátszása